ZWALCZANIE PRUSAKÓW
ZWALCZANIE PRUSAKÓW – podstawowe informacje
Szkodliwość prusaków polega na zanieczyszczeniu produktów spożywczych: wylinkami , odchodami, pleśniami i bakteriami powodującymi gnicie produktów
Znaczną część życia spędzają w kryjówkach stąd jeśli jeden jest widoczny, może ich być dużo w kryjówce. Do pomieszczeń dostają się przez szczeliny z zewnątrz. Są aktywne nocą, uciekają po włączeniu światła .Odkrycie problemu najczęściej w pomieszczeniach, gdy przesuwane są meble ( urządzenia ) w kuchni pod szafkami. Prusaki przenoszą bakterie i wirusy. Mogą także powodować alergie u ludzi. Zgromadzone w dużej liczbie prusaki wydzielają charakterystyczny , niemiły zapach.
ZWALCZANIE PRUSAKÓW – DEZYNSEKCJA
Prusaki sprawiają problem w związku z tym pozostaje tylko jedno rozwiązanie – telefon do certyfikowanej firmy specjalizującej się w dezynsekcji.
Fachowcy DDD posiadają bowiem profesjonalne środki owadobójcze , z powodzeniem usuną problem.
W czasie zabiegu prosimy klienta o pozytywne relacje współpracy: o utrzymywanie czystości we wszystkich pomieszczeniach tj. brak pokarmu, wody, systematyczne oczyszczania i mycie podłóg, resztki jedzenia usunąć z pomieszczeń do szczelnych opakowań.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.