Przemysł spożywczy
Obecność szkodników w przemyśle spożywczym nigdy nie powinna mieć miejsca. Dlatego też ważną kwestią staje się wdrożenie systemu prewencyjnego przed pojawieniem się szkodników.
Mamy opracowane Programy zabezpieczenia przed szkodnikami, dzięki zastosowaniu jesteśmy wstanie wyeliminować ryzyko powstania zanieczyszczeń.
Stosujemy działania prewencyjne i interwencyjne u takich partnerów jak: sklepy spożywcze, zakłady przetwórstwa i magazynów żywności.
Gospodarstwa domowe
W mieszkaniach często pojawiają się szkodniki, które nie tylko wyrządzają szkody, ale mogą również przenosić choroby, kąsać, brudzić, niszczyć ubrania, a nawet jedzenie. Wykonujemy dezynsekcję metodą chemiczną oraz biologiczną. Nasze produkty do dezynsekcji posiadają stosowne Pozwolenia, Atesty, Karty Charakterystyki są bezpieczne dla ludzi i środowiska Zajmujemy się także usuwaniem gniazd os i szerszeni , oczyszczaniem posesji z owadów latających np. komarów oraz likwidacją nieprzyjemnych zapachów w gospodarstwach domowych.
Gastronomia
Restauracje są atrakcyjnym miejscem dla wielu szkodników takich jak muchy, mrówki, mklik mączny, karaluchy myszy czy szczury. Powodują one zanieczyszczenia mikrobiologiczne oraz fizyczne surowców, półproduktów oraz wyrobów gotowych. Konsekwencją zanieczyszczeń przez szkodniki jest nie tylko zniszczenie produktów żywnościowych, ale również utrata dobrej reputacji.
Mamy opracowane Programy działania przeciwko szkodnikom, które zgodne są z założeniami m.in. systemu HACCP [analiza krytycznych punktów kontroli].Celem Programu jest uściślenie procesów profilaktycznych i interwencyjnych, których zastosowanie ograniczy ryzyko wystąpienia szkodników w branży gastronomicznej.
Sieci handlowe
Sieci handlowe stanowią ostatni element dystrybucji żywności. Niezależnie od skali działania, wielkości sklepu czy liczby zatrudnionych pracowników konsumenci chcą mieć pewność, że zakupiona przez nich żywność będzie niezanieczyszczona i wolna od szkodników. Dlatego też działania w zakresie ochrony przed szkodnikami muszą być na tyle skuteczne, aby ograniczyć ryzyko zakupienia produktu spożywczego z niechcianym „gościem”.
Stosujemy metody, które opracowane zostały na podstawie technik zwalczania szkodników gwarantujących skuteczność i bezpieczeństwo.